Υιοθέτησε ένα σκυλί που τον ακολούθησε καθ ‘όλη τη διάρκεια του μαραθωνίου. Κατέληξαν μαζί, έφυγαν μαζί.

Ο Γκόμπι έγινε μάρτυρας του πώς γεννήθηκε αυτή η μοναδική φιλία. Ο ακραίος μαραθωνοδρόμος Ντίον Λέοναρντ βρισκόταν στη μέση ενός αγώνα 155 μιλίων στην Κίνα. Τότε παρατήρησε την παρουσία ενός μικρού τετράποδου λίγα μέτρα από την αρχή και σκέφτηκε ότι μάλλον ήταν εκεί, αλλά στο τέλος της σκηνής εκείνη την ημέρα κατάλαβε ότι δεν ήταν τυχαίο ότι τον ακολουθούσε ακόμα.

Η έκπληξή του όταν συνειδητοποίησε ότι μετά τη γραμμή τερματισμού συνέχισε στο πλευρό του μέχρι να φτάσει στο στρατόπεδο ανάπαυσης, οπότε αποφάσισε να μοιραστεί νερό και φαγητό με το σκυλί και να της δώσει άσυλο για μια νύχτα. Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Μετά από εκείνη την ημέρα έγιναν αχώριστοι.

Ο Γκόμπι – τώρα το νέο του όνομα – κάλυψε 77 από τα 155 συνολικά μίλια του αγώνα με τον Λέοναρντ, ξεκουράστηκε μόνο τις 4 και 5 ημέρες που σημάδεψαν το πρόγραμμα, λόγω της υπερβολικής ζέστης της ερήμου.

Ο δρομέας εκτίμησε την προσπάθεια του μικρού Γκόμπι , βοηθώντας τον στην περιπέτεια να διασχίσει ποτάμια και μέρη όπου δεν μπορούσε να το κάνει μόνος του.

Στο τέλος και αναλύοντας την εμπειρία, ο Leonard κατάλαβε ότι είχε ζήσει μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση: την αρχή μιας συντροφιάς που λίγοι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν, έτσι αποφάσισε να πάρει τον Gobi μαζί του στο Ηνωμένο Βασίλειο και να ξεκινήσει μια εκστρατεία στο Crowdfunder για τη συγκέντρωση χρημάτων για να ωφεληθούν καταφύγια σκύλων αστέγων.

Με τον Γκόμπι ήδη σε πλήρη φόρμα, με τις άδειες και τα χαρτιά του, ο Ντιόν ελπίζει να τον έχει πίσω στη Σκωτία μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων, όπως είπε στο BBC .

Κατέληξαν μαζί, έφυγαν μαζί …

Πηγή: https://www.pet-sitting.gr/

Υιοθέτησε ένα σκυλί που τον ακολούθησε καθ ‘όλη τη διάρκεια του μαραθωνίου. Κατέληξαν μαζί, έφυγαν μαζί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top