Μια σημαντική δράση από το Save a Greek Stray- Στειρώθηκαν 257 σκύλοι

Άλλη μια επιτυχημένη δράση του Save a Greek Stray ολοκληρώθηκε. Η 8η κατά σειρά. Και σε αυτή τη δράση η συνεισφορά της Pet’s Heaven υλοποιήθηκε μέσα από την εθελοντική συμμετοχή και του δικού μας ανθρώπου ,της υπεύθυνης επικοινωνίας του αποτεφρωτηρίου μας κ. Κυριακής Ιωάννου, αποφοίτου της Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ.
257 ζωάκια στειρωθήκαν. 257 ζωάκια μπορούν να ελπίζουν σε μια καλύτερη ζωή.
Παρακάτω μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη δράση από το άρθρο του topikifoni.gr που δημοσιεύτηκε στις 28 Απριλίου 2023.

Μια πολύ σημαντική δράση από το Save a Greek Stray έγινε στην περιοχή μας. Συνολικά στειρώθηκαν 257 σκυλιά από τους Δήμους Πρέβεζας, Ζηρού και Πάργας.  

Με την εθελοντική συμμετοχή αρκετών κτηνιάτρων (από την Πρέβεζα συμμετείχαν οι κ. Νίκος Ρώσσος και Άκης Ρώσσος), εθελοντών της Οργάνωσης Save a Greek Stray αλλά και ντόπιων εθελοντών, κατάφεραν μέσα σε λίγες ημέρες και με τις καλύτερες συνθήκες για τα ζώα, να τα στειρώσουν και να τους δώσουν όπως οι ίδιοι λένε, μια ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή.

 

 

Η Οργάνωση Save a Greek Stray σε σχετική ανάρτησή της αναφέρει τα εξής:

«Η στείρωση είναι μια επένδυση στο μέλλον του κάθε σκύλου, αλλά όχι μόνο. Είναι και μια επένδυση σε ένα καλύτερο μέλλον για το σύνολο των σκύλων, για την ευημερία τους ως είδος.

Στην χώρα μας ο υπερπληθυσμός των αδέσποτων δεν είναι απλά μια στατιστική αλήθεια που την ξέρουμε θεωρητικά, είναι μια πραγματικότητα που την βλέπουμε με τα μάτια μας κάθε μέρα, σε κάθε μέρος της Ελλάδας. Σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, σε κάθε βουνό, σε κάθε χωματερή, στα περίχωρα και στα περιθώρια των σπιτιών μας, και της ζωής της ίδιας. Οι στειρώσεις είναι η μόνη λύση. Οσο λιγότεροι ανεπιθύμητοι σκύλοι γεννιούνται, τόσες περισσότερες ευκαιρίες έχουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, και με την δυνατότητα μιας ευκαιρίας για μια καλύτερη ζωή. Χθες ολοκληρώσαμε την 8η δράση στειρώσεων, αυτή την φορά στην Ήπειρο, για τους Δήμους Φιλιππιάδας, Πρέβεζας και Πάργας.

Θέλουμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους κτηνιάτρους μας Χρήστο Κτενά, Θοδωρή Μπαμπλένη, Αμάντα Πιλισσά, Λάζαρο Καρανάσιο, Κυριακή Ιωάννου, Δημήτρη Τράκα και Νίκο Ρώσσο, που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, στους εθελοντές μας που δούλεψαν ασταμάτητα επί δωδεκάωρα για μέρες, στους τοπικούς εθελοντές των περιοχών αυτών, και φυσικά σε όλους εσάς που μας στηρίζετε.

Στειρώθηκαν συνολικά 257 σκύλοι που θα έχουν μια ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή, σε έναν πανέμορφο τόπο που πραγματικά αγαπήσαμε, όσο και να μας πόνεσε»

 

 

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κτηνίατρο Ν. Ρώσσο τόνισε πως “έγινε μια πολύ σημαντική δράση με εξαίρετους συναδέλφους, στειρώσαμε πάρα πολλά ζώα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συμμετοχή σ’ αυτή τη δράση. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, πολύ καλή οργάνωση και υπήρχε σεβασμός και αγάπη για τα ζώα. Ο χώρος που έδωσε ο Δήμος Ζηρού ήταν κατάλληλος, υπήρχε πολύ καλός συντονισμός και μετεγχειρητική φροντίδα για τα ζώα. Είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και ευελπιστώ το Save a Greek Stray να μας επισκεφθεί ξανά».

 

 

Δώρα Τσάτση- Πρόεδρος Παρέμβασης Για Τα Ζωα

Το θαύμα που έγινε στον τόπο μας!

Σε μια εβδομάδα στειρωθήκαν 257 σκυλιά από 3 Δήμους. Ζηρου Πρεβεζας και Πάργας.

Σκυλιά φοβικά σκυλιά εγκυα σκυλιά άρρωστα.Αυτή η υπέροχη ομάδα ανθρώπων που δούλεψε ασταμάτητα για να μας βοηθήσει. Οι στειρώσεις έγιναν στην Λίμνη Ζηρου αφού ο Δήμος μας δεν βρήκε χώρο να μας παραχωρήσει όποτε αμέτρητες διαδρομές πολλη κούραση αλλά ήταν το τελευταίο που μας ενδιέφερε. 

Ανάμεσα στα σκυλιά που στειρωθήκαν παρά πολλά κυνηγόσκυλα και τσοπανόσκυλα που οι ιδιοκτήτες τους αποφάσισαν να τα στειρώσουν. 

Ένα φιλοζωικο σωματείο που ναι έχει περισσότερες δυνατότητες ναι έχει πολλούς εθελοντές αλλά δεν παύει να είναι φιλοζωικό σωματείο ήρθε να κάνει ότι δεν μπορέσαν ποτέ οι υπεύθυνοι και το επίσημο κράτος. Ένα τεράστιο ευχαριστώ μέσα απο την καρδιά μας!

 

Πηγή: topikifoni.gr

Μια σημαντική δράση από το Save a Greek Stray- Στειρώθηκαν 257 σκύλοι

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top